Tilhører du det modne segment?

Børnene er flyttet hjemmefra, og du har pludselig meget mere til dig selv – både af tid og penge.

Kontakt os

I starten føles det måske lidt tomt, når børnene flyver fra reden. Men så kommer roen. Mange er nemlig trygt etableret på arbejdsmarkedet, lån er i store omfang betalt af, børnene er selvstændige, og du har meget mere tid til at dyrke dine passioner og interesser. Der er generelt ro på tilværelsen. Men det får også mange til at tænke, ”Hvad nu?”

Hvad drømmer du om?

Det er nu, du har tiden, helbredet og måske også økonomien til at efterleve mange af dine livsdrømme. Ja, flere opfatter tiden før pensionen som noget af den bedste tid. Netop fordi de føler sig forholdsvis uafhængige.

For nogen er drømmen et sommerhus, båd eller måske en ferie til et eksotisk rejsemål? Andre bruger tiden til at dyrke deres interesser, går i haven, strikker eller spiller golf. Det kan også være, du vil udforske nye sider af dig selv?

Mulighederne er mange.

Vi har samlet lidt information om de ting, som muligvis har interesse for dig.

Har du styr på det hele?

Sort sommerhus med glade børn og blå himmel

Nye fritidsinvesteringer?

Ny bil?

Hjem og familie i trygge hænder

Har du den rigtige bolig?

Vil du rejse?

Arv og testamente

Styr på pensionen?

Drømmer du om sommerhus, båd eller måske campingvogn?

Der er mange måder at bruge sin fritid på. Mange danskere finder glæde i at forlade hverdagens trivialitet, og bruge noget af fritiden i sommerhuset, på båden eller de drager afsted med deres campingvogn eller i autocamper.

Fritiden bliver understreget og mærkes lidt ekstra, når man giver sig selv disse frirum. Frirum væk fra hjemmets fire væge – væk fra hverdagen.

Som bonus, kommer du ofte tættere på naturen. Her kan du sidde og nyde et glas eller slappe af på lige nøjagtig din måde. Det giver ro og velvære.

Finansiering af din drøm

Der er flere forskellige muligheder. Den bedste og billigste løsning er selvfølgelig, hvis du kan betale kontant. Men det kan de færreste.

En anden mulighed kan være omlægning af dit huslån. På denne måde kan du frigive midler til finansiering af din fritidsinvestering. Det kan også være, at den bedste løsning for dig er et ganske almindeligt lån?

Kom ind i sparekassen og hør om dine muligheder.

Trænger du til ny bil?

Måske har du ikke længere brug for den kæmpe bil, som kan fragte børnene og alle kammeraterne rundt til diverse sportsarrangementer og fester. Måske har du mere brug for en mindre bil, en nyere bil eller måske en bil, der kører på el? Det afhænger af dine prioriteringer – dit behov. Men uanset hvad, så har vi det bedste billån her i Sparekassen Thy.

Læs om billån

Har du den ideelle bolig?

Det er drømmen for nogen at blive i det hus, hvor de måske har boet i mange år, mens børnene var små. De begynder måske at renovere eller på anden måde gøre huset klar til alderdommen, så huset fortsat kan danne rammerne om et godt og funktionel hjem, på trods af en stigende alder.

Andre overvejer at flytte i noget mindre. De gider ikke længere den ugentlige rengøring og vedligeholdelse af så stort et hus, når børnene er flyttet. Samtidig ønsker de måske også at frigive nogle værdier, som de kan bruge til at forsøde tilværelsen lidt ekstra.

Ønsker du at flytte, så tal med os om dine muligheder.


Hvor går din rejse hen?

Drømmer du om at ligge i din liggestol på en kridhvid sandstrand og skue ud over det krystalklare vand? Eller er du mere til hiking, kultur eller måske drømmer du om et sommerhus i det skønne danske landskab? Uanset dine drømme, så tá en snak med os om, hvordan du realiserer dem.

Kontakt os

Husk arv og testamente

Ja, vi ved det godt. Du er frisk og gider da ikke overveje arv og testamente.  Det kan vi egentlig godt forstå, men det er nu engang bedst, at du får styr på de ting, før du bliver syg eller måske ligefrem dør.

Derfor bør du allerede nu overveje, om du har specifikke ønsker vedrørende dine værdier.

Det kan f.eks. være, du har andre arveønsker end dem, der automatisk træder i kraft ved din bortgang. Det kan også være, at du ønsker at dele ud af arven, mens du er levende. Det har den fordel, at du oplever, hvordan arven skaber glæde – Ja måske skal arven ligefrem bruges på noget, I kan lave sammen.

Når det handler om pensionsopsparing, så skal du være opmærksom på, at der gælder helt særlige regler i forbindelse med udbetaling og begunstigelser. Du kan også læse mere om arv, begunstigelser og testamente i vores afsnit om bryllup


Er du klar til din pension?

Du føler sikker, at der er længe til din pension. Men, hvis du endnu ikke har fået gennemgået din pension, så er det faktisk på høje tid. For jo før du kommer i gang med din opsparing, des før får du gavn af renterne og de mulige geninvesteringer, som på sigt kan generere endnu større overskud.

Læs om pension