NemID fås nu også som app, som du allerede nu kan bruge på din smartphone

Er du en af de mange danskere, som konstant leder efter dit nøglekort, når du skal bruge dit NemID? Så bliver du sikkert glad for den nye app. Den er lige så sikker som nøglekortet. Du skal blot godkende med et enkelt swipe, når du skal logge på med dit NemID.

Kan bruges alle steder med NemID

Det er et unikt samarbejde mellem bankerne og den offentlige sektor, som har skabt dette supplement til det fysiske nøglekort. Her er det muligt at bruge NemID nøgleapp alle de steder, hvor du normalt anvender NemID. Det betyder, at du nu ikke behøver have nøglekortet i hånden hver gang, du f.eks. skal logge på din bank, anmelde en flytning eller tjekke dine feriepenge.

Gem dit fysiske kort

Hele 97 % af danskerne anvender i dag NemID, hvilket giver mere end 700 millioner NemID-transaktioner om året. Disse transaktioner bliver nu lettere. Dog skal du fortsat beholde dit fysiske NemID nøglekort, hvis der skulle opstå situationer, hvor du ikke kan bruge din NemID nøgleapp – f.eks. hvis din smartphone løber tør for strøm.

Kom godt i gang

Når du har downloaded appen i Google Play eller App Store, skal du bruge dit NemId nøglekort til at aktivere appen. Af sikkerhedsmæssige årsager tager installationen en time. Herefter guider telefonen dig igennem opsætningen, og så er appen klar til brug.

Vil du vide mere om NemID nøgleapp eller opsætningen, kan du læse mere her.