Prisen til Årets Thybo 2016 blev fredag den 6. januar 2017 uddelt ved Thy erhvervsforums nytårskur.

Sparekassen Thys direktør, Ole Beith, uddelte prisen med disse ord:

Sidste år gik prisen til arbejdende bestyrelsesformand hos Dragsbæk, nemlig Mogens Nielsen for en imponerende indsats og imponerende resultater som ejer af Dragsbæk koncernen, der på helt enestående måde har bragt en virksomhed, dens produkter og egnen, hvor virksomheden er vokset ud af på landkortet.

I år skal vi en tur mod syd, hvor der igen er tale om en direktør og indehaver af en virksomhed der også sætter vores område på landkortet. Det er jo præcist noget af det der berettiger til at modtage prisen.

Der er tale om 3. generation i driften af en virksomhed der har udviklet sig til at være en af områdets absolutte største transportvirksomheder, og som på ingen måde er ked at  sætte sin egen virksomhed i sammenhæng med sine kunder eller den egn som den har sit udspring af.

Kommiteen har i år glæden at uddele prisen som årets thybo til direktør Niels Chr. Christensen, også kendt som NC fra tranportfirmaet N.C. Christensen og Sønner i Hurup.

N.C. Christensen og Sønner

Virksomheden N.C. Christensen og Sønner blev grundlagt i 1933 af  prismodtagerens bedstefar, og beskæftigede sig med transport af grovvarer og dyr helt helt lokalt, men som tiderne gik, og der kom broer til udvidede virksomheden sit område mod Holstebro. 

Det med at transportere kreaturer og grise stoppede i starten af 80érne, da transport af fødevarer fyldte mere og mere gennem årene. Og hvem af os har ikke flere gange på de danske landeveje mødt en lastbil, hvor førerhuset prydes af det velkendte Hurup – Thy.

Mange virksomheder laver jo hjemmesider, hvor domænenavnet er virksomhedens navn, eller en forkortelse. Men hos N.C. Christensen har man sikkert tænkt, at det var for besværlig, så hvorfor ikke bare kalde det Hurupthy.dk.

- Så er det jo ikke til at tage fejl af, hvor man er i landet.

Virksomheden er vokset løbende gennem årene og har for at knytte kunder tættere og skabe partnerskaber udvidet med at være lagerhotel for sine kunder, og da jeg besøgte virksomheden her kort før jul, må jeg indrømme at jeg aldrig havde forstillet mig at de store bygninger i Hurup var fyldt med så mange forskellige fødevarer, og i særdelehed ketchup.

Mange klubber og foreningen har nydt godt af jeres lagerlokaler, da de fra tid til anden har tjent en skilling ved at hjælpe med noget ompakning. På den måde har det givet værdi for klubber og foreninger og samtidig for jeres virksomhed.

Hurup Thy er udgangspunktet

Man får en klar fornemmelse at det at levere kvalitet til tiden er en meget central del af N.C. Christensen og Sønners DNA, og her spiller lagerfaciliteterne en central rolle.

Det at drive vognmandsvirksomhed i Danmark, på danske plader, med danske chauffører er ikke en let opgave. Konkurrencen er benhård, og det kan jo efterhånden være en udfordring at få besøg af en chauffør, hvis man ikke kan mindst et par sprog udover det danske og gerne lidt østeuropæisk.

Jeg ved at netop det arbejde med at påvirke det politiske system har været, og er stadig, en af dine mærkesager, NC.

- Du kæmper en kamp for jeres branche, sammen med mange andre skal jeg skynde mig at sige. Jeg ved også, at du gør en dyd ud af at jeres biler skal se ordentlige ud, de skal være en signal om ordentlighed og punktlighed.

BakkeldalNår prisen i år skal gå til dig, så skyldes det, at du er repræsentant for en virksomhed, der kæmper for at man godt kan drive en vognmandsvirksomhed et godt stykke væk fra motorvejen med danske chauffører. Men du skal også have prisen for, at du med stædighed fastholder det at være fra Hurup Thy og dermed øger kendskabet til vores egn.

Du bruger jeres biler som reklamesøjler, og de ses  over hele landet, engang var det meget velkendte morgenmadsprodukter som alle kender, lige nu er det de velkendte budskaber fra bakkedal.

Du kan være stolt af jeres virksomhed, og det I har opnået

Seneste udvikling er, at I netop har købt en stor lagerbygning i Hedensted for netop at sikre virksomhedens udvikling, og samtidig styrke partnerskabet til jeres store kunder. Det rokker ikke ved at virksomheden er og bliver i Hurup.

Jeg ved også, at det ikke er et enmandsværk at drive N.C. Christensen og Sønner. Det er en familievirksomhed, hvor også din bror Per er med i ejerkredsen, din hustru Anna Marie arbejder også i virksomheden, og for at sikre fremtiden har I også en medarbejder med i ejerkredsen.

Hertil kommer de mange medarbejdere på lageret og i de 33 lastbiler I kører med hver dag. Alle har en andel i virksomheden, men du er direktør og det forpligter en dag som i dag.

Du kan med stolthed modtage prisen som årets Thybo. Du kan være stolt af jeres virksomhed, og det I har opnået.

Jeg vil gerne bede dig og Anne Marie om komme herop og modtage prisen.