På Thy Erhvervsforums nytårskur 2014 blev Årets Thybo udpeget, og det synlige bevis i form af en bronzestatuette af Limfjordspigen også kaldet Thistedpigen overbragt af formanden for Thy Erhvervsforum, Kjeld Pedersen og direktør i Sparekassen Thy, Ivan Christiansen.

Thisted Pigen er udført af kunstneren Henning Wienberg og produceret på et af Danmarks eneste tilbageværende bronzestøberier, hvor også originalfiguren er lavet tilbage i 1940’erne.
 
Det var 16. gang, at prisen blev uddelt. Udvælgelsen af prismodtageren er foretaget af en komite bestående af borgmester for Thisted Kommune, Lene Kjelgaard Jensen, formanden for Sparekassen Thy, advokat Jacob Schousgaard, erhvervschef Martin Hoxer og direktør Ivan Christiansen.

Hvorfor HP?

Direktør Ivan Christiansen forklarede som talsmand for komiteen baggrunden for valget af Årets Thybo. Sidste års prismodtager var organist ved Thisted Kirke, Preben Nørgaard Christensen. Dette års prismodtager er også inden for det musikalske, om end det er inden for en noget anden gren – og bestemt også i helt andre omgivelser. Vi skal udendørs – og vi skal på dyrskuepladsen her i Thisted – og til Thy Rock.

Prismodtageren er Hans Peter Jarl Madsen – også kendt som HP, der er koncertarrangør, eventmager og ikke mindst formand for Thy Rock.

HP har været en del af Thy Rock lige fra starten og har i de seneste 4 år stået for ledelsen af festivallen.

Thy Rock har på alle måder udviklet sig til at blive en succes. Musikbudgettet var i 2013 på 4,6 mio. kr., der var 11.500 gæster, som fik en fantastisk oplevelse, og de sørgede for en omsætning på 12 mio. kr..

Og det hele sluttede oven i købet med et flot økonomisk resultat, som de 8 foreninger bag Thy Rock får stor glæde af.

Dygtighed, planlægning og mange frivillige

Men resultater skabes ikke af held og tilfældigheder – men af dygtighed og planlægning, og så snart støvet har lagt sig på dyrskuepladsen den sidste weekend i juni, så starter forhandlingerne med de orkestre, som skal spille ved næste års Thy Rock festival.

Bookingbranchen er benhård med masser af faldgruber. Men HP og hans hjælpere har formået at bevare både roen og energien, både til glæde for foreningerne, der nyder godt af overskuddet fra Thy Rock, og ikke mindst til glæde for de mange, der år efter år kan nyde topprofessionel underholdning på en af landets absolut mest veldrevne festivaller.

HP er kendt og respekteret i branchen, og der er et utal af store successer og kun meget få begrænsede successer i den bagage, der danner grundlaget for den erfaring og det netværk, der som koncertarrangør er så vigtig og samtidig er så svær at oparbejde.

Men HP, du har netværket, og du har erfaringen og bruger den aktivt til glæde for Thy, udtalte Ivan Christiansen. Ikke kun for Thy Rock, men også til glæde for alle de arrangementer, du i øvrigt er engageret i.

Jeg ved godt, at du har massiv opbakning fra hundredvis af hjælpere fra de otte foreninger, der står bag Thy Rock, men uden din energi er det ikke sikkert, at vi her lokalt har kunnet opleve så prominente navne, både danske og udenlandske, på Thy Rock, vurderede Ivan Christiansen.

Også andet end Thy Rock

Ud over Thy Rock kommer blandt andet Nephew i museumsbunkeren i Hanstholm, Line 3 i Thy Hallen og senest det kommende arrangement Mors Thy på Rådhuspladsen.

Alt det her klarer du sideløbende med dit arbejde på Dragsbæk Margarinefabrik, og derfor må det også kræve meget forståelse fra din familie – og ikke mindst din kone Anne Marie, som derfor en del af succesen, fortalte Ivan Christiansen.

Thy bliver i den grad sat på landkortet med dine initiativer. Du er en af de ildsjæle, som vi har brug for her i området, og derfor er det også en stor glæde at ønske dig hjertelig tillykke med udnævnelsen til Årets Thybo, sluttede direktør Ivan Christiansen sin begrundelse for valget af Hans Peter Jarl Madsen.